Documentarul lui Alexandru Solomon, “Razboi pe calea undelor”, film dedicat postului de radio Europa Libera, a fost lansat pe DVD marti seara la libraria Carturesti.
La eveniment au fost prezente “personaje” din film, precum Liviu Tofan care a fost candva seful deprtamentului de stiri de la Europa Libera, Vasile Paraschiv, un disident care a indurat tortura si umilinte greu de imaginat printre altele si pe motiv ca asculta Europa Libera, Andrei Voiculescu, DJ-ul celebrului post de radio, psihologul Ion Vianu, in calitate de ascultator, subiect si colaborator al Radio Free Europe.

Alexandru Solomon si-a asigurat publicul ca DVD-ul contine multe bonusuri, printre acestea numarandu-se si un interviu cu regretatul Virgil Ierunca, interviu ce nu a mai intrat in versiunea finala a filmului. Ion Vianu a povestit cum trebuia sa faca zilnic fata anchetelor securitatii fiind unul dintre sustinatorii lui Paul Goma si datorita unei emisiuni a Monicai Lovinescu in care aceasta i-a pledat cauza, a reusit sa emigreze.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.