"The Godfather Part II", "Mad Max 2" s,i "The Dark Knight", cea mai recenta product,ie din seria "Batman", sunt filmele care ocupa primele trei locuri in topul celor mai bune continuari, potrivit unui clasament realizat de cotidianul The Times.

  • "The Godfather Part II" (Nasul), filmul care a castigat sase premii Oscar in 1975, face parte din seria celor trei productii cu acelasi nume, realizata de Francis Ford Coppola. In ciuda memorabilei prestatii a lui Marlon Brando in rolul Don Vito Corleone, din prima pelicula a seriei, "The Godfather Part II" a reusit, mai mult decat filmul anterior, sa modeleze felul in care au fost facute, de atunci, toate peliculele despre mafie, considera jurnalistii britanici. A doua parte a seriei a beneficiat, in plus, de un scenariu mai alert si mai tensionat decat primul film, iar numele grele din distributie, printre care Al Pacino, Robert De Niro, Diane Keaton si Robert Duvall, au avut prestatii care au facut sa merite pana la ultimul cent din investitia de 13 milioane de dolari - buget impresionant pentru un film din anii '70, relateaza NewsIn.

  • Pe locul al doilea in clasamentul continuarilor, "Mad Max 2" (1981) este continuarea filmului australian din 1979 care l-a facut celebru pe Gibson si a revolutionat genul filmelor de actiune despre lumi imaginare. "Al doilea film al seriei imbunatateste actiunea si extrapoleaza alienarea sociala a predecesorului sau intr-o convingatoare civilizatie a viitorului, fiind sursa de inspiraie pentru scenaristi si creatori de moda, un sfert de veac mai tarziu", comenteaza The Times. De remarcat ca studiourile australiene au fost rezervate in privinta succesului de casa al seriei, astfel ca primul film a beneficiat de un buget de doar 350.000 de dolari. "Mad Max" a adus, insa, incasari de peste 100 de milioane si a deschis drumul unei serii in care avea sa joace, destul de convingator, si celebra cantareata Tina Turner.



  • "The Dark Knight" (2008), cea mai recenta pelicula a seriei despre aventurile justitiarului deghizat in liliac, ocupa locul al treilea in topul alcatuit de The Times. Dincolo de efectele speciale si de scenariul mai bun decat cele ale precedentelor cinci filme "Batman", pelicula a excelat mai ales datorita regretatului Heath Leadger, care a facut un rol de exceptie, recompensat cu Oscar si Globul de Aur. Foarte bine s-a descurcat, in rolul principal, si Christian Bale, intrat pentru a doua oara in pielea omului-liliac, dupa ce, din 1989 incoace, "Batman" i-a avut in fruntea distributiei pe Michael Keaton, George Clooney si Val Kilmer.

  • Pe lista celor mai bune continuari se afla si "The Empire Strikes Back" (1980), din seria filmelor "Star Wars", "From Russia With Love" (1963), cu Sean Connery in rolul lui James Bond, si "The Bourne Supremacy" (2004), din seria cu Matt Dammon care, aproape sigur, va avea o noua continuare in 2010.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.