CNA va discuta, marti, cu reprezentantii televiziunilor centrale proiectul de modificare a Codului audiovizual prin care reality show-urile care prezinta in mod repetat scene de violenta fizica, psihica sau de limbaj si sunt realizate pe teme sexuale sa fie difuzate doar intre orele 23.00 si 6.00, noteaza Mediafax.

CNA a discutat in sedinta de joi un proiect de Decizie privind modificarea Codului de reglementare in audiovizual.

"Incercam ca printr-o modificare a Codului audiovizual (Codul de reglementare a continutului audiovizual, n.r.) sa iesim din fundatura in care ne-au adus asa-zisele emisiuni de reality show deghizate in forme de fictiune. Intentia noastra este ca toate aceste emisiuni care utilizeaza mijloacele reality show-ului si care prezinta in mod repetat scene de violenta fizica, psihica sau de limbaj si sunt realizate pe teme sexuale sau cu conotatii sexuale sa fie impinse dupa ora 23.00, astfel incat impactul lor asupra minorilor sa fie drastic limitat", a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA. In acest sens, CNA a elaborat proiectul de Decizie pe care il va discuta marti, intr-o intalnire cu reprezentantii televiziunilor, care vor fi afectate de aceasta masura viitoare.

Onisei: Radiodufizarii au incercat sa eludeze prevederile

Potrivit lui Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, in Codul audiovizualului exista o serie de criterii generale, in functie de care radiodifuzorii ar trebui sa aprecieze categoria de varsta protejata si sa clasifice productiile audiovizuale: AP (Acordul Parintilor), 12 (ani), 15 (ani) si 18 (ani).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.