Roberto Alagna si sotia sa, soprana romanca Angela Gheorghiu, au decis sa isi continue separat carierele, a anuntat tenorul intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Telegraph.

In interviu, Alagna marturiseste ca, momentan, relatia cu sotia sa trece printr-o perioada mai dificila, in care nu-si vorbesc, locuiesc in orase diferite si comunica doar prin e-mail sau sms. "Relatiile dintre noi sunt reci momentan. Mi-a trimis cateva sms-uri aseara, in care imi spunea ca va veni aici (Londra, n.r.) dupa Pasti, dar nu i-am raspuns. Cateodata cred ca o iubesc prea mult", marturiseste Alagna.

Tenorul a explicat ca dupa zece ani in care au fost impreuna zi de zi, 24 de ore din 24, este dificil sa stea separati pentru ca nu mai canta pe aceeasi scena. "Sa cant cu Angela a fost divin pentru mine, insa pentru ea a fost mai dificil. Acum am decis sa ne separam carierele. Vom mai canta impreuna in "Carmen", la Metropolitan Opera din New York si apoi o opera de Puccini la Covent Garden. Apoi nimic", a mai declarat Alagna, potrivit NewsIn.

Roberto Alagna, in varsta de 45 de ani, mai marturiseste ca limba in care vorbeste cu sotia sa este romana, pe care el a invatat-o foarte usor. Potrivit declaratiilor acestuia, viata cuplului Alagna-Gheorghiu se imparte intre Paris, Romania si Elvetia, cei doi rareori avand timp sa stea impreuna. Din viata lor mai fac parte, inevitabil, rudele - Alagna are o fiica, dintr-o casatorie anterioara, iar Angela are o nepoata de care are grija.

Pentru Roberto Alagna, sunt foarte importanti fratii sai, David si Federico, cu care a colaborat la un album de muzica folk siciliana si la o opera bazata pe cartea lui Victor Hugo "Ultima zi din viata unui condamnat la moarte". Unul dintre viitoarele sale proiecte este o opera despre alegerea lui Ioan Paul al II-lea ca Papa.

Alagna s-a intors la Londra pentru a aparea pe scena Covent Garden, dupa o absenta de cinci ani. Covent Garden are un loc special in inima tenorului, mai ales ca acolo a cunoscut-o pe Angela. "Aici i-am auzit pentru prima data vocea, in spatele unei usi, iar cand am deschis usa nu imi venea sa cred ca ea este chiar mai frumoasa decat vocea sa", povesteste tenorul.

In prezent, la Covent Garden, Alagna interpreteaza rolul lui Manrico in opera "Il Trovatore", rol despre care unii critici spun ca i-ar forta vocea lirica peste capacitatea naturala.

In ultima vreme, Roberto Alagna a avut multe probleme de sanatate - probleme cu gingiile, din cauza carora si-a pierdut trei dinti, hipoglicemie si o interventie pentru inlaturarea unui chist din spatele ochiului.

Sotul Angelei Gheorghiu nu crede ca se va mai intoarce la Scala dupa fiasco-ul din 2007, cand a fost huiduit de public dupa ce a cantat o arie dificila din Aida. "Mi-au propus mai multe roluri acum, insa nu cred ca o sa accept", a declarat Alagna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.