Metallica si trupa rap Run-DMC au fost incluse, sambata seara, in Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, panteonul muzical creat de americani in cinstea valorilor muzicale, a anuntat mtv.com.
Maestrii de ceremonii la eveniment au fost basistul Flea, de la Red Hot Chili Peppers, si Eminem, informeaza NewsIn.

Sase fosti si actuali membri ai Metallica au aparut impreuna pe scena in seara de gala. Este vorba despre Jason Newsted (aflat alaturi de formatie pentru prima oara, in ultimii opt ani), James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo, precum si tatal fostului basist Cliff Burton - decedat in 1986.

"Rock and roll-ul este despre posibilitati. Uitati-va la noi. Metallica este in Rock and Roll Hall of Fame! Puteti sa credeti asta?", a spus Ulrich.

Referindu-se la Run DMC, Eminem a avut numei cuvinte de lauda. "Doua pupitre de mixaj si un microfon, atat le-a trebuit pentru a schimba lumea", a spus el despre trupa cunoscuta in special pentru hit-ul "Walk This Way", cantata (si) alaturi de rocker-ii de la Aerosmith.

Cei de la Run-DMC nu au concertat in cadrul ceremoniei, pentru a-si pastra promisiunea ca nu vor mai canta live niciodata, de la moartea lui DJ Jason "Jam Master Jay" Mizell, ramasa un mister pana azi.
Criterul minim pentru intrarea in Rock and Roll Hall of Fame este ca trupa sau artistul sa aiba cel putin 25 de ani de la lansarea primului disc oficial. De selectarea si evaluarea candidaturilor se ocupa un grup de 500 de "experti in rock", iar acceptarea in galeria legendelor se oficializeaza prin expunerea unei imagini in muzeul dedicat din Cleveland, Ohio.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.