In calitate de Miss Univers, Dayana Mendoza a efectuat o vizita la celebra inchisoare Guantanamo Bay din Cuba, pe care a descris-o ca fiind un loc “frumos si relaxant”.

Frumoasa venezueleanca in varsta de 22 de ani a declarat ca a avut parte de multa distractie la centrul de detentie din Cuba, unde sunt inchise 240 de persoane din toata lumea.

Mendoza a fost foarte entuziasmata pentru aceasta excursie pe care a descris-o ca fiind o "experienta incredibila". "Am avut parte de multa distractie", a scris venezueleanca pe blogul site-ului oficial Miss Univers, potrivit DailyMail.

Alaturi de Miss SUA, Crystle Stewart, Mendoza povesteste ca a cunoscut personalul militar american si a avut oportunitatea de a face turul centrului de detentie, a vizitat carcerele si locurile de relaxare dintre care face parte un bar si chiar o plaja

"Nu vroiam sa mai plec de acolo, a fost un loc foarte relexant, calm si frumos", a adaugat ea.

Guantanamo Bay este un subiect foarte controversat datorita practicilor inchisorii care unii le numesc crude si inumane. Acest centru de detentie american a fost infiintat dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 si initial trebuia sa fie temporar, dar dupa aproape doi ani a devenit o inchisoare permanenta, unde tortura era permisa.

Un raport al Crucii Rosii intocmit in 2007 arata ca printre practicile de tortura faceau parte: bataile crude si simularea inecului, practica foarte mult criticata si de organizatiile nonguvernamentale.

Excursia a fost organizata de United Service Organisations (USO), care s-a grabit sa restalmaceasca declaratiile venezuelencei, spunand ca aceasta s-a referit la ospitatlitatea de care a avut parte la Guantamo Bay. De asemenea si Mendoza a revenit asupra declaratiilor spunand ca aceasta excursie vine ca urmare a parteneriatului dintre Organizatia Miss Univers si USO si a facut parte dintr-un program de divertisment care a avut ca scop "cresterea moralului trupelor americane".

"Comenatriile Dayanei Mendoza se refereau la ospitalitatea primita din partea militarilor si a familiilor acestora, care s-au stabilit in Guantanamo", a declarat presedinta Organizatiei Miss Univers, Paula M. Shugart. "Vom continua sa ne aratam aprecierea si recunoasterea fata de militarii care servesc tara noastra", a adugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.