Cand incendiile au lovit California in 2007, nu doar America a fost socata, ci intreaga lume care privea neputincioasa dezastrul, din fata televizorului. In acest timp insa, niste baieti talentati faceau ca incendiile sa nu insemne doar distrugere.
Faptele au vorbit de la sine: cel putin 1.500 de case distruse, sute de hectare de pamant facute scrum, 9 persoane ucise si alte 85 ranite. In afara acestor pagube insa, focurile Californiei au fost sursa unor energii pozitive si creative deopotriva.

Grupul american indie rock Death Cab for Cutie (DCFC), nominalizat la Grammy in 2009, a lansat de curand noul clip al piesei "Grapevine Fires". Regizat de catre Walter Robot si echipa sa, Bill Barminski si scriitorul Christopher Louie, videoclipul este un mix de animatii ce au la baza incendiile californiene de acum 2 ani.

Imaginile socante cu focul care a ras totul in calea lui l-au inspirat pe chitaristul/vocalistul Ben Gibbard care s-a gandit ca ar fi un experiment interesant sa transforme ceva negativ intr-o manifestare artistica.

Walter Robot si echipa sa s-au gandit ca ar putea sa-i transforme ideea lui Gibbard intr-o scurta animatie care sa spuna povestea dezastrului si a viselor arse in incendii odata cu casele.

Incepand cu 2007, cei de la Walter Robot au devenit foarte apreciati in intreaga lume muzicala si video, asocierea lor cu grupul DCFC dovedindu-se a fi de bun augur si foarte bine primita de catre criticii de specialitate.

Videoclipul a fost inclus si in top 5 Featured Videos National Geographic's World Music, ocupand locul 2 alaturi de Ayo-"Help is coming", K’Naan-"Great Depression", Mana-"Mariposa Traicionera" si Asa-"Fire on the Mountain".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.