Armata americana a dat publicitatii detalii despre modul in care si-au facut stagiul militar vedete, precum Elvis Presley, Steve McQueen si Clark Gable. Rapoartele de la acea vreme ale superiorilor lui Presley arata ca acesta era considerat un "bun soldat". Inrolarea lui Elvis in armata, la 24 martie 1948, a starnit valuri de indignare, dar documentele de arhiva arata ca publicitatea negativa de la inceput a fost inlocuita de aprecierea oamenilor pentru faptul ca Regele isi face datoria catre tara.

A SALVAT CINCI SOLDATI

Steve McQueen, care a jucat rolul unui prizonier rebel in "The Great Escape", a fost pedepsit cu 30 de zile de detentie si a primit o amenda de 90 de dolari pentru ca a absentat nemotivat de la unitate. McQueen a intrat in armata la 17 ani si a lucrat ca mecanic si conducator de tanc, ceea ce i-a trezit pasiunea pentru vehicule motorizate. El a fost laudat pentru ca a salvat cinci soldati intr-un accident din timpul antrenamentelor.

INROLAT DUPA MOARTEA SOTIEI

Clark Gable a fost si el cadru militar. S-a inrolat in 1942, la sase luni dupa ce sotia lui, Carole Lombard, a fost ucisa intr-un accident de avion. Gable se ocupa de proiectia filmelor pentru soldati in timpul liber si era platit pentru asta. Armata americana a dat publicitatii si documente referitoare la actorul Humphrey Bogart si la presedintele John F. Kennedy.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.