Nu stim daca este doar o pacalelala de 1 aprilie sau baietii chiar au planuri mari, insa Coldplay si-au propus sa duca muzica acolo unde notele muzicale nu au mai "pus piciorul" niciodata.
Astazi, pe situl oficial Coldplay s-a anuntat initiativa indrazneata a membrilor trupei de a inregistra o piesa intr-un mediu atmosferic cu gravitate zero. Da, ati auzit bine, Chris Martin vrea sa cante in conditii de imponderabilitate. Catre sfarsitul anului, trupa Coldplay se „va imbarca” pe un Boeing 727 modificat, in care se poate obtine gravitatea zero pe perioade de cate 20-25 de secunde. Folosind echipamente proiectate de ei si inspirate de constumele primilor astronauti rusi, Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman si Will Champion vor fi insotiti in noua lor incercare muzicala chiar de producatorul si colaboratorul lor Brian Eno. Acesta va folosi echipamente corespunzator inregistrarilor, marturisind ca vocalistul trupei va trebui sa cante la un microfon nu prea usor, iar sesiunile vor fi inregistrate pe un player muzical analog cu caseta din 1969.

Destul de glumet, Chris ne povesteste pe Coldplay.com: "Cautam de foarte mult timp mediul perfect pentru a inregistra sunetul perfect si cat mai veritabil al tobelor, sunet care ne va caracteriza de acum inainte". Se pare ca membrii trupei au gasit formula magica, iar gravitatia zero este cel mai bun "loc" unde pot gasi acel sunet.

De curand, pe 29 martie, trupa britanica a castigat Premiul Juno Canada pentru Albumul International al Anului, cu cel de-al patrulea album Viva la Vida or Death and All His Friends , lansat pe 16 iunie 2008. Colplay a mai castigat in 2006 acelasi premiu pentru albumul X&Y.

Momentan mebrii se afla intr-un turneu mondial "Viva la Vida" inceput pe 23 iunie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.