Regizorul Cornel Gheorghita acuza jurizarea de la concursurile CNC dupa ce a participat in sesiuni diferite cu un scenariu care a primit 7, respectiv 3 pe linie de la unul dintre membrii juriului.

Proiectul de film „Domnul de la curte“ a fost inscris in primul concurs din 2007 organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), cand a primit nota finala de 8.13. Juriul care i-a analizat scenariul lui Cornel Gheorghita era format atunci din Laurentiu Bratan, Magda Mihailescu, Dan C. Mihailescu, Doru Mitran si Vlad Radescu.

Regizorul a participat cu acelasi proiect in sesiunea cea mai recenta - a doua pe 2008 - organizata de CNC, de aceasta data obtinand un calificativ final de 4.20. Gheorghita insista asupra faptului ca din al doilea juriu, pe langa Radu F. Alexandru, Dan Nutu, Alexa Visarion si Cristian Mungiu, a mai facut parte si Doru Mitran, care l-ar fi punctat cu totul altfel.

In raspuns la solicitarea de a primi punctajul detaliat al comisiei de selectie, Gheorghita a aflat ca Doru Mitran i-a dat 7 pe linie in 2007 si 3 pe linie in 2008 (juriul apreciind subiectul, dialogul, constructia dramatica, potentialul de interes si impact asupra publicului, potential de reprezentare artistica si de public pe plan international).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.