"Coco avant Chanel", film dedicat cunoscutei creatoare de moda franceze Gabrielle Bonheur Chanel, in regia lui Anne Fontaine, o va avea pe Audrey Tautou in rolul principal, conform unui articol publicat in The Guardian.

Anne Fontaine, regizor si co-scenarist al filmului "Coco Avant Chanel", explica de ce Oscarul castigat de Marion Cotillard in 2007, pentru rolul principal din filmul "La vie en Rose", a dat ideea unei povesti care are loc in Franta. "Biografia romantata nu este o traditie franceza, dar Chanel este una dintre cele mai celebre personaje franceze ale lumii si ma uimeste faptul ca nimeni, pana acum, nu s-a gandit sa faca un film despre ea", a comentat ea, intr-un interviu publicat in The Guardian.

Filmul "Coco avant Chanel" este in faza de postproductie si urmeaza sa aiba premiera in Franta pe 22 aprilie.
Scenariul filmului este scris de Anne si Camille Fontaine, pe baza romanului creat de Edmonde Charles-Roux, "L'Irréguli?re", dedicat creatoarei de moda Coco Chanel (1974). Scriitoarea Edmonde Charles-Roux este cunoscuta si pentru publicarea, printre altele, a unui fotoreportaj despre Coco Chanel, "Le Temps Chanel", in 2004.

Actrita Anna Mouglalis a acceptat sa joace rolul celebrei Coco intr-un alt film despre celebra frantuzoaica, numit "Coco Chanel & Igor Stravinsky", in regia lui Jan Kounen. Acesta este concentrat mai ales asupra unei perioade de sase saptamani din viata celor doua personalitati, Chanel si Igor Stravinsky (al carui rol este jucat de Mads Mikkelsen), cand se presupune ca cei doi au avut o aventura.

Atat Audrey Tautou, cat si Anna Mouglalis au fost imaginea companiei de parfumuri Chanel - Mouglalis, pentru parfumul Allure, Tautou, pentru Chanel No.5.

“Daca nu ar fi fost Audrey Tautou, nu cred ca as fi facut filmul, pentru ca simteam nevoia unei actrite ideale care sa dea viata personajului Chanel. Ea nu poate fi imitata. Aveam nevoie de proportiile ei corporale. Daca actrita ar fi fost prea mare, nu s-ar fi potrivit. La fel, daca ar fi fost prea plina", explica Anne Fontaine, creatoarea peliculei "Coco avant Chanel".

Promovarea filmului "Coco Avant Chanel" merge pe ideea ca acesta este singura pelicula recunoscuta oficial de Casa Chanel. In realitate, Karl Lagerfeld, designerul-sef al casei Chanel din 1983, a sustinut ambele productii, permitand specialistilor ambelor proiecte sa aiba acces la schitele si desenele din arhiva celebrei case de moda si companiei de parfumuri, se arata in articolul din The Guardian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.