Trupa Class si cantareata Anda Adam au fost opriti, sambata seara, la Vama Leuseni, fiind amenintati ca vor fi dati pe mana politiei, in momentul in care au cerut o explicatie pentru faptul ca li s-a interzis intrarea in Republica Moldova, transmite corespodnentul NewsIn

Trupa Class si Anda Adam urmau sa sustina in Republica Moldova doua concerte, la invitatia unor lideri politici, in cadrul campaniei electorale. Membrii trupei Class au precizat ca vamesii din Leuseni i-au tinut mai bine de doua ore, fara nicio explicatie, timp in care au fost controlati la acte, masina a fost scotocita peste tot si toata aparatura a fost verificata si data jos din masina.

Dupa mai bine de doua ore ni s-a sugerat sa ne intoarcem. Cand am cerut explicatii, au spus ca nu avem justificare sa mergem in Moldova, cu toate ca le pusesem la dispozitie documentele, invitatia si programul concertelor ce urma sa le sustinem. Este foarte clar ca totul este legat de campania electorala ce se desfasoara acum acolo si probabil ca dupa 5 aprilie, cand vor avea loc alegerile, vom putea intra fara nicio problema”, a declarat corespondentului NewsIn, Vlad Cernea. Membra trupei Class Mihaela Cernea a declarat ca, in momentul in care au cerut explicatii, au fost ameninati cu politia.

Ne-am simtit ca niste infractori si cand am insistat sa ni se ofere o explicatie logica si legala, de ce nu suntem lasati sa trecem, vamesii au devenit nervosi si au spus ca daca nu plecam in acel moment, cheama politia”, a declarat Mihaela Cernea.

Trupa Class si Anda Adam aveau o serie de opt concerte in Republica Moldova, ultimile trei, nemaiputand fi sustinute.

Ne pare rau pentru cei care ne asteptau la concerte, noi am tinut permanent legatura cu organizatorii, unul dintre politicienii care ne-au invitat, deputat din Republica Moldova chiar a venit pana in Vama Albita, dupa noi, dar nu ne-a putut ajuta. Parca eram intr-o tara africana, ne-am simtit ciudat. Nu e normal sa vorbim aceeasi limba, sa fim ca fratii si sa ai nevoie de garda de corp sa mergi acolo. Se vedea clar ca era lipsa de vointa, a fost o demonstratie de putere. Dupa ce treci prin asta, cand te intorci in Romania, chiar daca mai sunt gropi pe aici pe la Vaslui, respiri alt aer si e un sentiment frumos”, a declarat corespondentului NewsIn, Florin Cojocaru, membru al trupei Class.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.