Oana Cuzino povesteste despre frumusetea ofilita, Mihaela Radulescu da in vileag iubiri nemarturisite, iar Gabriela Vranceanu Firea asteapta pensionarea pentru a se dedica trup si suflet fictiunii.

Vedetele noastre de pe sticla n-au nici un fel de blocaje in fata foii albe. Unele prefera fictiunea, altele vor sa-si spuna propria poveste sau sa ne convinga sa dam jos kilogramele in plus. „Despre lucrurile simple“, biografia cu titlu filozofic semnata de Mihaela Radulescu, a fost in topul vanzarilor de acum doi ani.

Autoarea povesteste printre altele despre iubirea secreta pentru Margelatu’. „Pe Florin Piersic are voie sa-l iubeasca oricine - e un bun national si va trai vesnic din iubirea femeilor ca mine“, scrie Radulescu. Intr-un interviu pentru Cotidianul, scriitoarea debutanta povesteste ca n-a inteles-o pe Ana lui Manole decat de-a lungul anilor si ca prima lectura sentimental-erotica a fost „La Medeleni“.

La polul opus, Andreea Marin Banica ne ameninta inca din toamna trecuta cu volumul colectiv „Pretuieste viata“. Coordonatoarea a strans articole semnate de personalitati ale lumii mondene, culturale si medicale. In alta ordine de idei, fosta gazda de la „Surprize, surprize...“ sustine pe blogul ei ca citeste cu spor din Neil Gaiman si Rose Tremain.

Cand nu-si chestioneaza invitatii apropo de „Stirea zilei“ si cand nu se dedulceste la muzica populara, Gabriela Vranceanu Firea flirteaza cu literatura de fictiune. „Trei motive“ este romanul unei jurnaliste care sustine sus si tare ca 90% din inima ei bate pentru literatura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.