Eric Sardinas, celebrul chitarist si vocal de Electric Blues, va concerta la Bucuresti pe 23 martie 2009, la Becker Brau. Artistul este cunoscut in toata lumea pentru stilul sau unic, puternic, extrem de energic si uneori chiar terifiant de real si intens, un precursor al Blues-ului contemporan care imbina sound-ul acustic traditional, cu Electric Blues, rock, pop, R&B, si folk.
Desi multi il asociaza cu rock-ul, Eric Sardinas are profunde radacini in zona Blues-ului, stilul sau conturat de-a lungul timpului avand influente din diverse zone muzicale. A luat contact mai intai cu Delta Blues-ul prin intermediul muzicii unor titani ai genului precum Charlie Patton, Son House, Robert Johnson, Skip James, Bukka White sau Fred McDowell. Mai apoi isi pune amprenta asupra stilului lui Sardinas mostenirea culturala a Chigago-ului, muzica lui Elmore James, Howlin' Wolf, Muddy Waters, Otis Rush si Albert King, potrivit TicketPoint.

Evoluand de-a lungul anilor, stilul lui Sardinas cunoaste o orientare spre rock-ul anilor ’60 si ’70, etapa in care i se acutizeaza profund sound-ul electric. Alte influente care se regasesc in stilul actual a lui Eric Sardinas trimit catre Howlin Wolf, Hubert Sumlin, Johnny Winter, pionierul Blues - Rock-ului, precum si reprezentantul Delta Bluesului Honeyboy Edwards.

In cadrul concertului Eric Sardinas de la Bucuresti, care va incepe la ora 19:00, opening act va fi George Baicea Electric Blues Band, proiectul lui George Baicea, unul dintre cei mai buni chitaristi de electric blues din Romania.

„Eric Sardinas vine pentru a doua oara in Romania, dupa ce cu ocazia primei reprezentatii la Sala Palatului, in deschiderea lui Steve Vai, a reusit sa electrizeze pe toti cei prezenti propunand o reteta cuceritoare atat muzical, cat si din punct de vedere al show-ului,” declara George Baicea. „Personal am fost impresionat de modul natural in care reuseste sa imbine elemente de blues traditional din mai multe directii stilistice, cu elemente din rock si nu numai. Din punctul meu de vedere este unul din cei putini ramasi, dar alesi”, a continuat artistul.

Foarte interesant i se pare lui George Baicea faptul ca, desi muzica a capatat atatea directii si valente, acest soi de artisti imping lucrurile inainte cu o insistenta stilistica de foarte multe ori dezarmanta pentru unii care sunt de parere ca acest gen muzical este perimat.

„Ma simt foarte onorat sa fac parte din acest spectacol ca opening act, incercand sa prezentam cu bucurie faptul ca si in aceasta parte a lumii sunt oameni care vibreaza la magia blues-ului”, a conchis Baicea.

Concertul face parte din seria de “anotimpuri ale Blues-ului”, Blue Moods, care poarta semnatura Ioan Big, Head of Design Event Plus si isi propune sa aduca in prim plan nume sonore, legende din lumea blues-ului. Event Plus doreste sa aduca in Romania, o data la trei luni, cu o frecventa menita a respecta anotimpurile, artisti cu renume international din domeniul blues-ului si cu un aport unic in ceea ce priveste calitatea si complexitatea interpretarii. Fiecare dintre acestia aduc un sound unic acestui gen muzical. Din aceeasi serie fac parte concertele Sugar Blue, Bob Brozman, Louisiana Red, Angela Brown, Papa George, John Hammond.

Tot luni seara, in cadrul concertului Eric Sardinas din seria Blue Moods, organizatorul Event Plus va anunta urmatoarele concerte ale sezonului 2009. Biletele se gasesc on-line pe www.myticket.ro sau www.tickepoint.ro si in reteaua magazinelor Diverta, iar intr-un numar limitat in Becker Brau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.