Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa amendeze cu 5.000 de lei televiziunea Kiss TV, pentru emisiunea "KISSbyKISS", in care a fost difuzat videoclipul "De ziua ta" al trupei Parazitii, care contine un "limbaj obscen", fapt care incalca legislatia privind protectia minorilor, noteaza Mediafax.

Potrivit CNA, atat emisiunea "KISSbyKISS", cat si videoclipul nu sunt insotite de semnalizarea specifica cu privire la protectia copiilor.

Piesa "De ziua ta" contine cuvinte "obscene", acoperite de bip-uri, actiunea videoclipului fiind "violenta", potrivit CNA.

Membrii CNA au precizat ca, potrivit legislatiei audiovizuale, spotul ar fi putut fi difuzat numai in intervalul 22.00 - 6.00, conform art. 21, alin. 1 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, care prevede ca "productiile audiovizuale interzise copiilor sub 15 ani" pot fi difuzate "numai in intervalul orar 22.00 - 6.00 si vor fi insotite permanent de un semn de avertizare reprezentand un cerc de culoare alba, iar in interiorul acestuia, pe fond transparent, numarul 15 de culoare alba".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.