Regizorul Razvan Georgescu, diagnosticat cu o tumoare cerebrala, va prezenta, pe 25 martie, de la ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Roman (ICR), documentarul "Testimonial", ce are ca tema conditia artistului care infrunta moartea, a anuntat, joi, ICR.

Realizat in 2008, documentarul cu durata de 90 de minute prezinta povesti zguduitoare despre refugiile din preajma sfarsitului si despre efectul curativ al artei, povesti descoperite chiar de regizor, in timpul unei calatorii prin lume.

"Testimonial" are in palmares premiul pentru Cel mai bun documentar la Festivalul Prix Europa si Premiul Special al Juriului la Festivalul Documfest Timisoara. In plus, filmul a fost nominalizat, la categoria Cel mai bun documentar, in cadrul Festivalului Banff World TV din Canada.

Accesul publicului la proiectia gazduita de ICR este liber.

Razvan Georgescu, in varsta de 44 de ani, a regizat, produs si editat numeroase emisiuni culturale si documentare in Germania si Romania, la posturi printre care ARTE, YDF, BBC, ZLE si TVR.

Este producator si co-autor, alaturi de Florin Iepan, al filmului "Decreteii. Nascuti la comanda", realizat in 2005, si este membru al Asociatiei Europene de Film Documentar EDN, al Asociatiei regizorilor de film documentar “agdok” din Germania si al Asociatiei Autorilor de Film Documentar din Romania, DOCUMENTOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.