Vineri are loc, de la ora 20.00, la Teatrul National din Bucuresti, galeriile ArtExpo, un eveniment Future Shorts de exceptie. Patru sali de proiectie, portie dubla de filme scurte si invitati de marca vor concura la o seara cinematografica completa.

Criticul de film Irina Margareta Nistor va traduce live un scurtmetraj, Tudor Chirila (foto) va prezenta filmele din competitie si profesorul de la UNATC Laurentiu Damian va vorbi despre scurtmetrajele vechi romanesti din arhiva institutiei.

La "Back to the Future Shorts“ va fi prezentat si un film de-ale regizorului, alaturi de scurtmetraje semnate de Mircea Veroiu, Bose Ovidiu Pastina, Vali Hotea si Cristian Mungiu. Evenimentul va fi un tur de forta in timp si spatiu al scurtmetrajelor de calitate: in program vor fi pelicule romanesti din perioada ‘70-‘90, dar si filme foarte recente inscrise in competitia locala Future Shorts.

Printre acestea se afla un scurtmetraj pentru care Tudor Chirila a fost deopotriva scenarist si actor, regizat de Andrei Sota, precum si pelicula lui Matei Alexandru Mocanu, "Muzica de camera“.

Nu absenteaza nici filmele scurte "obisnuite“, din colectia internationala Future Shorts: Germania, Spania, Australia, SUA, Japonia si Marea Britanie sunt tarile care vor concura la compunerea unui amestec multicultural de cinematografie spumoasa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.