Evenimentul, programat pentru 7 mai, la Amfiteatrul Mihai Eminescu, il are ca invitat special pe Moni Bordeianu, primul solist al formatiei

In deschidere va canta formatia Phenomenon, iar pretul biletului va fi de 55 de lei, informeaza organizatorii concertului, Centrul Cultural Mihai Eminescu.

Unul dintre cele mai importante nume din istoria rock-ului romanesc, Phoenix a fost fondata sub numele de Sfintii in 1962, la Timisoara, ca formatie studenteasca, relateaza NewsIn.

Trupa a cantat, timp de un an, la cantina Facultatii de Mecanica, dupa care a fost interzisa din cauza influentelor occidentale in repertoriu si a tinutei. Dupa scurt timp, formatia si-a schimbat numele in Phoenix, considerand acest pas o renastere din propria cenusa.

Cei mai cunoscuti muzicieni care au facut parte din trupa, de-a lungul timpului, sunt Mircea Baniciu, Iosif Kappl, Ovidiu Lipan si Nicu Covaci, acesta din urma fiind, si in prezent, liderul Phoenix.

Printre numeroasele piese legendare lansate de Phoenix se numara "Nunta", "Andrii Popa", "Strunga" si "Mugur de fluier". Cel mai valoros material discografic al trupei este considerat "Cantafabule", o veritabila opera-rock, aparuta in varianta de dublu album.

Concertul va avea loc la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Parcul National, Bd. Basarabia, fostul Teatru de Vara 23 August, incepand cu ora 20:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.