O alta mare voce a muzicii cubaneze se alatura "tovarasilor din Buena Vista": Maida Castaneda, prietena apropiata al lui Ibrahim Ferrer si veche "rivala" a Omarei Portuondo.
Maida Castaneda va concerta pentru prima data in Romania pe 7 aprilie, in cadrul unui spectacol savuros sustinut de cel mai recent proiect al elitelor muzicale havaneze, Pasion de Buena Vista, pe scena Salii Palatului din Bucuresti.

De-a lungul unei cariere de aproape jumatate de secol, Maida Castaneda a primit nu mai putin de 23 de premii la festivalul "Musica National de Bayamo", aflandu-se mereu in competitie cu celebra Omara Portuondo. Participarea si "duelul" celor doua artiste la editiile festivalului nastea de fiecare data aplauze entuziaste in randul publicului, nefiind niciodata clar pana la sfarsitul reprezentatiilor care dintre cele doua voci superbe urma sa castige premiul.

Fiica unui celebru dirijor de orchestra, Maida Castaneda s-a nascut in 1941 in Guisa, un orasel din Sierra Maestra, mostenind de la tatal sau pasiunea pentru muzica. Inca din copilarie, Maida si-a manifestat inclinatiile artistice, reusind in foarte scurt timp sa-l impresioneze si pe Bennie Morae, cel mai cunoscut compozitor cubanez al vremii. Incantat de talentul incredibil al tinerei soliste, Morae s-a transformat in principalul sustinator al Maidei, alegand sa se implice tot mai mult in educatia ei muzicala. Cu talentul mostenit de la parinti si sprijinul unuia dintre cei mai apreciati oameni de muzica din Cuba, Maida Castaneda avea sa devina una dintre cele mai influente artiste ale culturii cubaneze. In 1989, la festivalul "Original de Manzanillo", Maida Castaneda a concertat pentru prima data alaturi de Ibrahim Ferrer, cel care avea sa devina unul dintre cei mai apropiati prieteni ai sai.

Impreuna cu Tomas Sanchez si Pachin Inocencio - "Los Companeros de Buena Vista" - Maida Castaneda s-a alaturat proiectului "Pasion de Buena Vista"
, promitand sa ofere spectatorilor din toata lumea sansa de a privi pentru cateva ore inspre cultura, muzica si modul de viata specifice Cubei.

Primavara aceasta, Maida Castaneda va concerta alaturi de "Pasion de Buena Vista”"pentru prima data la Bucuresti, aducand publicului roman ritmurile fierbinti ala Havanei, pe acorduri de Son, Salsa, Rumba, Mambo si Cha Cha Cha. Spectacolul va avea loc la Sala Palatului, pe 7 aprilie, biletele putand fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta, Sala Palatului si de pe www.myticket.ro la urmatoarele categorii de preturi, in functie de pozitia in sala: 70, 100, 130, 160 si 200 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.