Pe 15 martie, Metropolitan Opera a aniversat 125 de ani de existenta printr-o gala. Punctul culminant al acesteia a fost duetul Angelei Gheorghiu cu celebrul tenor Placido Domingo.
Gala de la Metropolitan Opera a sfidat criza prin lux, a produs si o avanpremiera, aratandu-si starurile in rolurile anuntate pentru noua stagiune si a apucat si sa ii aduca un omagiu artistului care i-a ramas fidel timp de patru decenii, Placido Domingo. Nu e de mirare ca, adunand fragmente din 23 de opere diferite, de la arii scurte pana la secvente prelungi, gala a durat timp de patru ore, potrivit AP.

Prestatia lui Domingo a dat apa la moara cronicarilor muzicali, care l-au laudat pe toate tonurile. In primul rand, in Puccini, in Wagner - si-a facut aparitia in "Parsifal“, minutiozitatea productiei mergand pana la porumbelul alb ce plana deasupra cavalerilor, asa cum intentionase autorul operei - si intr-un fragment din "Otello“ de Verdi, Placido Domingo a abordat partituri care ii erau familiare, dar pe care nu le mai interpretase de multa vreme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.