Pentru a-l omagia pe creatorul lor, Peyo, si a incerca sa inteleaga succesul strumfilor deveniti film de animatie, Centrul Belgian al Benzii Desenate a propus expozitia "Doar impreuna strumfii sunt puternici!". Dupa Franta si inainte de Vietnam, expozitia poate fi vazuta la BCU Bucuresti.

“Doar impreuna strumfii sunt puternici!“, una dintre cele mai de succes expozitii ale Centrului Belgian al Benzii Desenate va fi vernisata in holul Boteanu al Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, cu ocazia Zilei Internationale a Francofoniei, pe 20 martie, incepand cu ora 11.

Expozitia a fost deja prezentata in Franta, urmand ca, dupa Bucuresti, sa ajunga in Vietnam.

Familia Strumfilor s-a nascut in 1958, intr-o revista de benzi desenate in Belgia, creatorul ei fiind Pierre Culliford (Peyo). Expozitia a aparut din dorinta de a omagia opera lui Peyo, care a ajuns sa fie cunoscut pe plan mondial datorita adaptarii benzilor sale desenate in desene animate.

Povestea initiala (Smurfs sau Les Schtroumpfs) avand ca personaje principale pe cei trei strumfi: strumful cu ochelari, strumful bucatar si bebe strumf s-a multiplicat si s-a ramificat intr-o tot mai mare familie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.