Proiectul “Toata lumea din familia noastra”, regizat de Radu Jude si produs de Ada Solomon (Hi Film), pleaca de la Sofia cu Premiul pentru Cel mai bun pitch.

La cea de-a sasea editie a intalnirilor de la Sofia, un total de 22 de proiecte au concurat in cele trei sectiuni, potrivit Screen Daily.

La sfarsitul primelor doua zile de pitch-uri si intalniri, participantii, peste 45 de specialisti in ale cinematografiei, au votat cele mai bune prezentari de la doua categorii. Compania Adei Solomon, Hi Film, a plecat acasa cu cel mai important trofeu pentru al doilea an consecutiv. Este vorba despre “Toata lumea din familia noastra” regizat de Radu Jude (proiect care face la ora actuala obiectul unei contestatii la CNC, fiind exclus din competitie pe motiv de “conflict de interese”), care s-a ales cu Premiul pentru Cel mai bun pitch din sectiunea principala, adica participare gratis la Cannes' Producers Network, selectare la forumul de coproductii Crossroads de la Salonic si 5.000 de euro oferiti de studiourile Nu Boyana.

“Toata lumea din familia noastra”, al carui buget se ridica la 650.000 de euro, va fi filmat in vara lui 2010 in Bucuresti si pe coastele Marii Negre.

Filmul anterior al lui Jude, "Cea mai fericita fata din lume", a obtinut la Festivalul de la Sofia Premiul FIPRESCI.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.