Cantareata de jazz Anca Parghel a fost desemnata, post-mortem, Artistul anului 2008 la gala premiilor Radio Romania Actualitati (RAA), desfasurata duminica seara, la Sala Radio din Capitala.
La aceeasi categorie au fost nominalizati Mircea Baniciu si Smiley. Distinctia le-a fost inmanata celor doi copii ai artistei, Ciprian si Tudor.

Numele Ancai Parghel a fost legat si de premiul acordat la categoria Cea mai buna melodie pop-dance a anului, care a revenit piesei ''Brasil" (interpreti - Tom Boxer feat. Anca Parghel & Fly Project).

Cel mai bun interpret al anului a fost desemnat Horia Brenciu, iar cea mai buna interpreta, Andra.
Trupa Directia 5 a plecat acasa cu doua premii, de la categoriile Cel mai bun artist pop-rock si, respectiv, Cel mai bun album pop-rock din 2008 ("Aniversare").

Piesa ''Dematurizare'', cantata de Voltaj, a castigat la categoria Cel mai bun cantec pop-rock, in vreme ce premiul pentru Cel mai bun debut discografic a fost acordat trupei Blaxy Girls, produsa si manageriata de Costi Ionita.

Organizatorii au mai acordat, printre altele, un premiu de excelenta interpretei Marina Voica.

Gala Premiile Muzicale Radio Romania Actualitati s-a aflat, anul acesta, la editia a saptea. Nominalizarile pentru premii si castigatorii au fost desemnati de realizatori de emisiuni, redactori, reporteri si colaboratori de traditie ai postului national de radio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.