In tara sa natala, Portugalia, MISIA si-a castigat si renumele de cantareata intelectuala de muzica fado. Motivul? Nu era spectacol in care artista sa nu citeze dinů Emil Cioran. Intr-un concert de muzica fado si-a gasit locul Cioran al nostru?! Quel honneur!

LA INTERNAT! Luata la intrebari, cantareata portugheza a dezvaluit ca tristetea este sora ei si ca niciodata nu canta despre acceptarea destinului. Iar atunci cand a auzit de la translator ca "destinul meu" se pronunta la fel ca in portugheza, MISIA s-a luminat brusc la fata. Apoi ne-a spus de ce s-a apucat de cantat: "Am stat la internat pana la 6 ani. Iar golul afectiv m-a facut sa-mi doresc sa urc pe scena. Pentru a fi iubita". O data ce a ajuns la scena, a reusit sa-si impuna stilul ei, iar in 14 ani a devenit regina muzicii fado.

Acum se pregateste sa-si lanseze un album care va contine doar tango si bolero. De la mama ei, dansatoare de flamenco, a mostenit dragostea pentru muzica spaniola. Dupa concertele pe care le-a sustinut atat la Brasov, cat si la Bucuresti, MISIA si-a castigat notorietatea si printre romani.