Conform informatiilor date publicitatii de catre agentul de presa al cunoscutului Mel Brooks, in cursul zilei de luni, industria americana de film a mai pierdut o stea: Anne Bancroft, laureata premiului Oscar trecand in nefiinta la varsta de 73 de ani la Sinai Hospital din New York.

Nascuta intr-o familie de imigranti italieni din cartierul Bronx, Anne Brancroft si-a inceput cariera in film la inceputul anilor ī50. In 1952 primeste primul ei rol in "Donīt Bother to Knock", alaturi de Marilyn Monroe si Richard Widmark. Dupa alte cateva aparitii in filme de actiune, Anne Bancroft incepe colaborarea cu Arthur Penn, jucand pe Broadway in spectacole precum "Doi pe balansoar" si "The Miracle Worker" - rolul Annie Sullivan aducandu-i un premiu Tony.

In 1965, la un an de la casatoria sa cu Mel Brooks, Anne Bancroft obtine premiul pentru interpretare la Cannes, pentru rolul din "The Pumpkin Eater. Cel mai important rol al carierei sale vine abia in 1967 in filmul "Absolventul" in care joaca alaturi de Dustin Hoffman. Ultimul sau rol semnificativ a fost in "Keeping the Faith", film regizat de Edward Norton in anul 2000.