“Spuneti-i sotiei mele sa se casatoreasca si sa incerce sa fie fericita”, aceasta a fost ultima dorinta a comandantului de gherila. Acestea sunt amintirile fostului agent CIA, Felix Rodriguez, care a acordat un interviu cotidianul.ro

Felix Ismael Rodriguez Mendigutia se autodefineste drept “luptator pentru libertatea tarii” sale. A inteles sa-si apere patria, Cuba, pe care a parasit-o dupa ce Fidel Castro a ajuns la putere, intrand in randurile agentilor CIA ca sa ajute in lupta guvernelor din America Latina cu gherilele revolutionare marxiste.

Mai mult, in 1960 s-a oferit voluntar sa-l ucida pe Castro. Cea mai mare realizare a carierei sale a fost insa participarea in Bolivia la interogarea si executarea lui Ernesto Rafael Guevara de la Serna, cel care avea sa devina un simbol pop in cultura vestica.

In urma unui pont venit de la un taran care sustinea ca a auzit voci intr-o zona din apropierea casei sale, unde nu ar fi trebuit in mod normal sa se afle nimeni, trupele fidele presedintelui Rene Barrientos i-au incercuit pe Che Guevara si pe cei cativa guerilleros pe care-i avea alaturi in padure.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.