Pelicula "Medalia de onoare" de Calin Netzer, aflata acum in faza de postproductie, i-a determinat pe Ion Iliescu si pe Victor Rebengiuc sa imparta marele ecran. Colaborarea a mers struna: au pus deoparte diferentele politice si au schimbat bancuri.

"Intr-o zi, Ion, un roman de 75 de ani, primeste accidental o medalie de onoare pentru faptele sale 'eroice' din Al Doilea Razboi Mondial, o vreme de care abia isi aduce aminte. Medalia il forteaza pe Ion sa isi reconsidere intreaga viata. Poate ca n-a fost mereu un ratat. Poate ca viata lui are o semnificatie. Poate ca inseamna ceva pentru familia lui".

Asa arata sinopsisul peliculei "Medalia de onoare", regizata de Calin Netzer, aflata acum la debutul postproductiei.

Un scenariu extrem de romanesc de Tudor Voican, pornit, ca si "California Dreamin’ (nesfarsit)", de la o bucata de intamplare reala autohtona - nu mergea inclusa intreaga, fiind prea spectaculoasa, un alt caz in care viata bate filmul, arata scenaristul -, prezentat insa ca lucrare de master in Canada, in vara lui 2007.

"N-au inteles unele detalii, nu stiau ce e cu intretinerea. Mi-a spus profesoara ca personajul principal are multe defecte, ca bea, ca minte, n-o sa il placa publicul. Eu i-am aratat poza cu Rebengiuc, scrisesem scenariul gandindu-ma la el. Mi-a fost mai usor asa, chiar daca el nu accepta rolul si regizorul isi dorea pe altcineva", isi aminteste Tudor Voican.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.