Domeniu aflat la granita dintre stiinta, arta si gastronomie, bucataria moleculara, cea mai moderna si mai spectaculoasa tendinta a momentului in bucataria internationala, se bazeaza pe cuceririle moderne ale fizicii si chimiei, pentru a obtine rezultate inedite in arome, textura si design.

Gastronomia moleculara in lume

Promavata in cele mai cunoscute restaurante din lume, gastronomia moleculara are drept promotor de frunte pe celebrul chef Adrias Ferran.

El conduce restaurantul El Bulli din Spania, cotat drept cel inovativ restaurant din lume si detinator a trei stele Michelin.

Gastronomia moleculara este introdusa si in Romania, la Radisson SAS Bucuresti.

Stiinta, arta si gastronomie

Mecanismele care stau la baza transformarii ingredientelor in preparate sunt studiate in detaliu si apoi aplicate cu precizie stiintifica pentru a obtine emulsii, creme, spume dintre cele mai neasteptate, care pot constitui un meniu complet, de la aperitiv si pana la desert, inclusiv preparate de bar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.