"Firmin. Aventurile unei vieti subterane", cartea scriitorului american Sam Savage, vanduta in peste 30 de tari si care a fost, in 2008, atractia Targului de Carte de la Frankfurt, este disponibila de vineri in librariile din Romania, anunta reprezentantii editurii Polirom.
Peripetiile sobolanului erudit, povestite de Sam Savage, scriitor care debuteaza la 69 de ani, sunt considerate o elegie pe jumatate fantezista, pe jumatate riguroasa despre placerile literaturii, considera prestigioasa publicatie Publishers Weekly.

Cartea spune povestea lui Firmin, un sobolan care s-a nascut intr-un cartier sarac din Boston, in anii '60 si care are o imaginatie iesita din comun, dar care este incapabil sa comunice cu oamenii, dupa a caror companie tanjeste. El a invatat incetul cu incetul sa citeasca, drept urmare a ingurgitarii paginilor rupte din "Veghea lui Finnegan", de James Joyce, cu care mama lui a captusit culcusul numeroasei sale familii.
De-a lungul vietii sale pline de peripetii, el reuseste, pana la urma, sa se imprieteneasca cu un scriitor excentric, incercand sa supravietuiasca in haosul demolarilor si modernizarii cartierului din Boston.

Sam Savage, in varsta de 69 de ani, s-a nascut in Carolina de Sud, si s-a mutat la varsta de 17 ani in Massachusetts, unde s-a integrat perfect generatiei Beat. A fost admis la Facultatea de Filosofie a Universitatii Yale, facultate pe care la scurt timp a abandonat-o. Dupa cativa ani petrecuti in Paris, se reintoarce la Yale, unde obtine doctoratul in filosofie. De-a lungul vietii a avut mai mult meserii precum pescar, tamplar sau tipograf. Pana la romanul sa de debut, "Firmin. Aventurile unei vieti subterane", publicat in 2006, Sam Savage a scris poezii. Al doilea roman al sau "The Cry of the Sloth" urmeaza sa fie publicat in cursul acestui an. "Firmin. Aventurile unei vieti subterane" se gaseste de vineri in librarii la pretul de 24, 99 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.