O colectie de 45 de litografii facute de John Lennon, care arata o latura mai putin cunoscuta a acestuia, va fi expusa intre 31 martie si 4 aprilie, la centrul cultural The Dome, in Edinburgh, informeaza presa scotiana.

Colectia include 14 opere ale lui Lennon care nu au mai fost niciodata expuse, iar copii dupa litografii, produse in editie limitata, vor fi scoase la vanzare in timpul expozitiei. Litografiile originale poarta "semnatura" lui Lennon, printr-o stampila speciala pe care scrie "Like a Cloud, Beautiful Sound", relateaza NewsIn.

Printurile facute dupa litografiile originale au fost create de Yoko Ono, care incepand din 1986 lanseaza editii limitate ale acestor opere in incercarea de a il consacra pe fostul sau sot si ca artist plastic, nu numai ca muzician.

Inainte ca trupa The Beatles sa-i acapareze intreaga activitate, Lennon a urmat cursurile Institutului de Arta din Liverpool. Acesta a continuat sa deseneze chiar si atunci cand a devenit foarte cunoscut ca muzician.

Multe dintre litografiile lui Lennon sunt facute in creion sau cerneala sumi japoneza, iar cateva dintre ele au fost folosite pentru a ilustra trei carti publicate de acesta in timpul vietii ("In His Own Write", "A Spaniard in The Works" si "Skywriting By Word of Mouth").

O colectie a litografiilor lui Lennon, cunoscuta sub numele "Bag One", face parte din colectia permanenta expusa la Muzeul de Arta Moderna din New York


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.