Lumea intreaga asteapta verdictul celor 12 jurati in cele zece capete de acuzare privind presupusele abuzuri comise de fosta vedeta a muzicii pop, Michael Jackson, asupra unui minor.

O buna parte din americani urmareste detasata interminabile transmisiuni TV de la tribunalul din Santa Maria si speculatiile ziaristilor legate fie de o posibila fuga a lui Jacskon din SUA, fie de spectrul unor tentative de sinucidere ale acestuia. Fanii s-au alertat insa cand acuzatul s-a internat, duminica, pentru cateva ore, intr-un spital, acuzand dureri de spate. Astfel, el a parasit ranch-ul sau, Neverland, unde instanta ii permisese sa se retraga in asteptarea verdictului.

Aparitia sa la un spital din apropierea fostei sale proprietati, vanduta de curand in urma imenselor datorii acumulate, i-a lasat perplecsi atat pe ziaristii prezenti, cat si pe gura-casca din imprejurimi, aparand vizibil slabit si cu privirea pierduta... "Arata ca o stafie", relatau la unison jurnalistii, care au reluat imediat intrebarea daca cel denumit odinioara "megastar" ar avea sanse sa supravietuiasca unui eventual regim de detentie.

Un posibil "scenariu" al acestei saptamani arata precum urmeaza: Daca verdictul juratilor va fi "guilty" (vinovat), Jackson va fi transportat imediat si incatusat la penitenciarul districtului Santa Barbara. Acolo ii va fi adusa la cunostinta perioada totala a pedepsei stabilite de judecator. Deocamdata, nimeni nu stie cate zile vor mai trece pana ce juratii vor decide asupra verdictului. Cert este ca un verdict survenit rapid ar echivala cu o victorie a acuzarii, pe cand tergiversarea lui ar denota ca juratii nu prea s-au lasat convinsi de dovezile aduse de acuzatori.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.