Un roman a fost selectat sa faca parte din orchestra de muzica clasica a site-ului de video sharing YouTube, alaturi de alti 90 de muzicieni, iar primul lor concert va avea loc in aprilie, pe celebra scena Carnegie Hall din New York, informeaza presa americana.

Din orchestra YouTube vor face parte muzicieni din 30 de tari si teritorii, selectati exclusiv prin auditii online. Cei 90 de muzicieni, care canta la 26 de instrumente, se vor reuni cu ocazia unui festival de muzica clasica, organizat la New York, intre 12 si 15 aprilie, informeaza NewsIn.

Comunitatea You Tube si dirijorul Michael Tilson Thomas au ales componentii orchestrei dintr-un grup de 200 de finalisti. Proba pe care au dat-o finalistii a constat in interpretarea unei piese compuse de celebrul Tan Dun - realizatorul coloanelor sonore pentru filmele "Crounching Tiger Hidden Dragon" si "Hero".

Cei care au dorit sa intre in orchestra online s-au inregistrat cantand si au trimis materialele la YouTube, pana pe 28 ianuarie. Ulterior, lucrarile ajunse in finala au fost supuse votului public, pe site.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.