Dragos Bucur. Profesie: actor. Varsta: 28 de ani (ii implineste la 13 iunie). S-a lansat in lumea filmului in 2001, o data cu rolul sau din "Marfa si banii", regizat de Cristi Puiu. Acum se imparte intre actorie si cele trei afaceri pe care le are.

National: Se spune ca nu mergi niciodata la teatru. Este adevarat?

Dragos Bucur: Cred ca ar fi mai corect sa spunem ca in ultima vreme "merg mai rar la teatru". Dar, atunci cand merg, merg sa imi vad colegii.

Ti-ai rupt piciorul si ai luat o pauza de la Nottara, unde erai angajat. Pana la urma, pauza s-a prelungit "definitiv". Ce s-a intamplat?

Din motive obiective am luat acea pauza. Am fost inlocuit, pentru ca spectacolele din a caror distributie faceam parte sa poata fi jucate in continuare. Asa ca am hotarat sa ma retrag pentru o perioada si sa ma concentrez asupra proiectelor de film si asupra firmei mele de casting.

Teatrul independent nu te-a atras?

Am jucat la Green Hours si sper sa mai joc acolo. Este un spatiu reprezentativ pentru teatrul independent.

Te-au dezamagit vreodata teatrul sau filmul?

Actoria, fie ca este vorba de teatru sau de film, nu. Rezultatele obtinute uneori, da.

Crezi ca asta va fi meseria vietii tale?

Am ales actoria ca profesie, nu ca meserie. Si, chiar daca ma implic si in alte activitati, actoria ramane cea mai importanta.

Pe scurt, cum ai ajuns actor?

Am cunoscut oameni care au crezut in mine si carora le multumesc.

Cu ce mari actori romani ti-ar placea sa joci?

Astept sa vad ce imi rezerva soarta. Si regizorii!

Tu, ca reprezentant al tinerilor actori, ai vreun repros la adresa "generatiei de aur"?

Nuuuuu!

Citeam despre tine ca vrei sa-ti traiesti intens viata in teatru si in film, dar si in afara acestora. Cum iti traiesti viata dincolo de scena si pentru ce anume iti mai ramane timp?

Pentru multe lucruri! Am o agentie de casting, Exitfilms, o firma de publicitate, iar la 18 iunie voi inaugura clubul Frame. In rest, merg la munte, la catarat, la snowboard sau la gratare, cu prietenii...

Ai facut compromisuri de dragul artei?

Nu am facut niciodata compromisuri majore.

Cum iti vezi cariera pe viitor?

Curata. Fara compromisuri. Alaturi de generatia aceasta tanara de actori, regizori, scenaristi, producatori etc., despre care eu cred ca va face istorie.

Ce crezi ca te-a invatat pe tine meseria asta?

Poate vi se pare exgerat, dar acesta este adevarul: actoria m-a modelat, mi-a schimbat modul de a privi oamenii si lucrurile, mi-a influentat modul de a gandi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.