Patru fotografi romani se numara printre castigatorii competitiei internationale "Digital Camera Photographer of the Year 2008".

Alex Axon a primit mentiune la categoria "Landscapes", Diana Bodea – mentiune la categoria "Black&White", Andrei Iliescu – tot mentiune la categoria "Hidden Britain", iar Sabina Dimitriu – premiul al III-lea la categoria "People&Portrets".

Concursul "Digital Camera Photographer of the Year" a avut zece categorii, la care au fost nominalizati noua romani. Juriul a avut de ales intre 81.000 de fotografii trimise din toata lumea.

Marele premiu, in valoare de 15.000 euro, i-a revenit lui Tan Choon Wee, din Singapore, pentru fotografia "Fun Bathing", o imagine surprinsa pe un rau de la marginea unui sat din Bali, Indonezia, un loc "de joaca" popular printre copiii din zona. Fotograful spune ca a ales acest instantaneu din cele cateva sute pe care le-a tras initial "la foc automat" pentru a fi sigur ca suprinde miscarea copiilor. Tan Choon Wee are 57 de ani, este traveller si a lucrat ca fotograf timp de 25 de ani.

Motivatia juriului care a acordat marele premiu a fost: "Acest instantaneu surprinde cu pricepere miscarea copiilor si pe cea a apei. Compozitia si paleta de culori sunt de mare efect, transmitand o magie si o bucurie care te invioreaza".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.