Clint Eastwood a primit, miercuri, un premiu Palme d'Or pentru intreaga cariera din partea organizatorilor Festivalului de Film de la Cannes, acesta fiind al doilea premiu de acest fel acordat vreodata, informeaza Reuters.

Regizorul de 78 ani a primit premiul in timpul unei conferinte de presa, la Paris, informeaza NewsIn.

Organizatorii festivalului de la Cannes au profitat de calatoria acestuia in Franta pentru a-si promova noul film, "Gran Torino", pentru a ii inmana premiul, deoarece Eastwood nu va putea participa in luna mai la festival, in acea perioada avand filmari in Africa de Sud.

"Sunt foarte flatat ca am fost ales pentru a primi acest premiu. Cineastii francezi mi-au fost intotdeauna alaturi, pe tot parcursul carierei. Cand am regizat primul film, cineastii si criticii francezi m-au incurajat, in timp ce in tara mea toti au fost reticenti. Franta este prima tara care priveste si apreciaza cinematografia ca pe o forma de arta",
a declarat Eastwood.

Organizatorii festivalului Cannes au mai acordat un singur premiu pentru intreaga cariera, lui Ingmar Bergman, in 1997.

In cariera sa de regizor, Clint Eastwood a castigat peste 60 de premii la diferite festivaluri de film internationale, intre care si doua Oscaruri. Filmele care i-au adus cele mai multe premii sunt "Million Dollar Baby", "Mystic River", "Unforgiven" si "Bridges of Madison County".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.