Judecatoria Sectorului 2 a decis, miercuri, ca Lavinia Pintea sa ramana cu apartamentul si masina detinute in timpul casatoriei cu regretatul actor, urmand ca veniturile sa fie impartite, pe cote, intre sotia lui Adrian Pintea, tatal si sora acestuia.

Astfel, magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au admis, in parte, atat cererea sotiei lui Adrian Pintea, cat si solicitarile sorei si tatalui acestuia, in procesul in care s-au judecat pentru averea actorului decedat.

Instanta a hotarat ca imobilul disputat este bun propriu al Laviniei Pintea si nu poate face parte din masa succesorala. In ceea ce priveste banii si veniturile obtinute din drepturile de autor asupra operei lui Adrian Pintea, magistratii au hotarat ca 2/6 din aceste sume sa revina sotiei actorului, 1/6 tatalui, iar 3/6 sorei lui Adrian Pintea.

Instanta a respins, insa, actiunea lui Ion Constantin Pintea, fratele actorului, deoarece a fost introdusa in afara termenului, impotriva unei persoane care nu avea calitate procesuala.

Decizia instantei nu este definitiva.

Sotia actorului a sustinut, pe parcursul procesului, ca vrea doar o parte din bunurile dobandite in comun cu sotul ei in timpul casniciei si ca a fost acuzata, pe nedrept, ca a publicat operele lui Adrian Pintea. "Mi-am permis sa public un volum cu poezii si scrisori de dragoste dedicate de sotul meu mie. Toate textele aveau scris pe ele numele meu, deci erau ale mele. Erau texte scrise de sotul meu pentru mine", a declarat, pentru NewsIn, Lavinia Pintea.

Lavinia Pintea a depus actiunea la Judecatoria Sectorului 2 in data 25 ianuarie 2008. Sotia actorului a cerut in instanta jumatate din bunurile dobandite in timpul casatoriei, respectiv aproximativ 90.000 de lei, reprezentand depozite bancare, si jumatate din drepturile patrimoniale de autor.

De asemenea, ea a solicitat instantei sa stabileasca partea pe care trebuie fiecare dintre mostenitor sa o primeasca, inclusiv in ceea ce priveste autoturismul in valoare de 26.000 lei. In plus, sotia artistului vrea ca magistratii sa constate si faptul ca apartamentul in care a locuit impreuna cu sotul sau este un bun personal cumparat cu bani primiti cu titlu de donatie de la tatal sau, adica nu trebuie luat in calcul la proces.
In actiunea depusa in instanta, Lavinia Pintea a sustinut ca a apelat la magistrati, deoarece nu s-a inteles pe cale amiabila la notariat cu tatal si sora actorului, familia Pintea solicitand cea mai mare parte din bunurile de uz personal ale fostului actor.

"Neintrezarind nicio posibilitate amiabila de a cadea de acord asupra aspectelor puse in discutie, ne vedem nevoiti sa ne adresam instantei, desi nu am avut nicio clipa aceasta intentie, in special pentru a nu afecta in niciun fel imaginea si memoria omului Adrian Pintea", a declarat Lavinia Pintea in actiunea depusa pe rolul Judecatoriei Sectorului 2.

George Pintea si Rodica Austin, tatal si sora lui Adrian Pintea, au cerut toate sumele de bani detinute de cei doi soti in banca, jumatate din cele doua autoturisme, jumatate din valoarea apartamentului si toate drepturile de autor ale actorului.

De asemenea, tatal si sora artistului au solicitat instantei constatarea nulitatii absolute a donatiei facute de tatal Laviniei Pintea pentru cumpararea apartamentului in care locuiau sotii Pintea.

Actorul Adrian Pintea a incetat din viata la varsta de 53 de ani, pe 8 iunie 2007, la Spitalul Fundeni, suferind de ciroza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.