Noul album al trupei U2, "No Line On The Horizon", care va fi lansat oficial pe 2 martie, a fost deja descarcat ilegal, de pe site-ul Pirate Bay, de catre mii de fani ai trupei, informeaza The Times.

In primele zece ore de disponibilitate pe internet, albumul a fost copiat ilegal de nu mai putin de 100.000 de navigatori, informeaza NewsIn.

Inaintea lansarii oficiale, U2 nu a trimis copii ale albumului catre mass-media, insa a organizat, in schimb, auditii private, unde jurnalistilor le-a fost interzis sa foloseasca orice aparatura de inregistrare, inclusiv telefoanele mobile. Toate aceste masuri au fost luate de trupa tocmai pentru a evita piratarea discului.

"Utilizatorii care au fost prinsi ca au copiat ilegal piese de pe noul album ar trebui sa fie deconectati de la internet. Au profitat prea mult timp de munca noastra", a afirmat managerul formatiei U2, Paul McGuinness.

Trupa new-wave U2, infiintata in 1978, este formata din Bono Vox (vocalist si chitara), The Edge (chitara, clape si voce), Adam Clayton (chitara bas) si Larry Mullen Jr. (tobe si percutie). In 30 de ani de activitate, U2 a vandut peste 140 de milioane de albume si a castigat 22 de premii Grammy. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara "Pride (In the Name of Love)", "Desire", "One" si "With or Without You". Album U2 "The Joshua Tree" este considerat de multi specialisti cel mai bun din lume al anilor '80.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.