Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean, sustine ca Festivalul "Cerbul de Aur" trebuie sa fie organizat in continuare la Brasov. Desi recunoaste ca nu este un fan al acestui festival, Cancescu spune ca s-a supus majoritatii brasovenilor care vor ca "Cerbul de Aur" sa ramana al Brasovului.

"Irina Radu de la TVR mi-a comunicat ca festivalul va fi amanat. Se pare ca exista si varianta mutarii lui la Bucuresti. Oricum, am fost cu Irina Radu si cu Iuliana Marciuc la arena Liceului Sportiv. Le-a placut ce au vazut, dar au dorit sa facem niste probe la Zilele Brasovului. In aceasta luna, cand vom avea un concert de inaugurare a acestei baze sportive, vom face si probele cerute. Consiliul Judetean nu vrea ca festivalul sa plece din Brasov. Chiar daca nu am fost un fan al acestui festival, m-am conformat doleantei marii majoritati a cetatenilor de a organiza acest eveniment in continuare la Brasov", a spus seful CJ, citat de "Monitorul Expres Brasov".

Cancescu a recunoscut ca CJ are restante de un an in achitarea banilor alocati festivalului, dar a spus ca autoritatile vor continua sa se implice in finantarea "Cerbului de Aur".

Trebuie bani de la Guvern

Pesedistii brasoveni sunt suparati insa ca "Cerbul de Aur" are de suferit din cauza "balbaielii totale" a organizatorilor. "Ar fi o eroare ca festivalul sa fie mutat din Brasov. Piata Sfatului este emblema orasului si conteaza enorm sa fie mentinuta actuala locatie. Un astfel de eveniment trebuie sustinut de Consiliul Judetean, Consiliul Local si Guvern deopotriva, prin alocari de fonduri. Sa nu uitam ca Guvernul Nastase a alocat in fiecare an cate zece miliarde de lei pentru acest festival. Incertitudinea privind organizarea din acest an se datoreaza incapacitatii echipelor de la nivel central si local de a duce mai departe o traditie reluata pe vremea noastra", a comentat deputatul Constantin Nita, presedintele PSD Brasov.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.