Reuters prezinta unele dintre declaratiile memorabile facute de starurile prezente duminica la decernarea premiilor Oscar, la teatrul Kodak din Hollywood.


Pe scena


  • "Copiii mei sunt prea mici ca sa-si aminteasca asta, dar am jurat ca, daca acest miracol s-ar intampla vreodata, sa-l primesc in spiritul lui Tigger din Winnie the Pooh, deci asta si fac" - Danny Boyle, explicand de ce a sarit in sus pe scena cand a acceptat Oscarul pentru regie.
  • "As minti daca as spune ca nu mi-am pregatit niciodata o versiune de discurs. Cred ca aveam probabil 8 ani si ma priveam in oglinda din baie. Acesta (n. red., spune ea, tinand Oscarul) era o sticla cu sampon. Ei bine, acum nu mai este o sticla cu sampon!" - Kate Winslet, Cea mai buna actrita in rol principal, pentru "The Reader".
  • "Voi, comunistilor, ai naibii iubitori de homosexuali! Nu ma asteptam la asa ceva" - Sean Penn, Cel mai bun actor in rol principal, pentru "Milk".
  • "Esti un exemplu extraordinar pentru fiecare tanara actrita, pentru ca nu te temi sa-ti arati atat latura luminoasa, cat si pe cea intunecata. Aceasta este prima ta nominalizare. Simt ca vor veni multe altele. Si mai cred ca ai o voce extraordinara. Deci continua si sa canti" - Shirley MacLaine despre Anne Hathaway. In timpul show-ului, ea a cantat in duet cu gazda Oscarurilor, Hugh Jackman, parodiind "Frost/Nixon".
  • "Numele ei in sine a ajuns sa reprezinte o lume intreaga de excelenta de neegalat, deci probabil ar fi bine sa incep cu asta. Meryl Streep" - Sophia Loren, prezentand nominalizarea pentru Cea mai buna actrita in rol principal.
  • "Cand cineva vine cu astfel de cifre, nu pot sa nu ma gandesc: Steroizi" - Hugh Jackman despre Meryl Streep, aflata la a 15-a nominalizare la Oscar, acum pentru rolul din "Doubt".
  • "Oare a lesinat cineva aici vreodata? Cred ca eu as putea fi prima" - Penelope Cruz, dupa ce a fost numita Cea mai buna actrita in rol secundar pentru "Vicky Cristina Barcelona".
  • "Exista unele locuri in lume unde chiar nu-ti imaginezi ca ai putea ajunge. Pentru mine ele sunt Polul Sud, scena de la Miss World si acest loc. Este o onoare uriasa, deci multumesc Academiei" - Simon Beaufoy, premiat la sectiunea "Cel mai bun scenariu adaptat" pentru "Slumdog Millionaire".
  • "Premiul din seara aceasta recompenseaza determinarea tacuta a lui Heath de a fi acceptat cu adevarat de voi toti, colegii sai, in aceasta industrie pe care a iubit-o atat de mult" - Kim Ledger, tatal lui Heath Ledger, premiat postum la sectiunea Cel mai bun actor in rol secundar.
  • "Cam toata viata mea, pana acum, am crezut ca a face bine pentru cineva nu inseamna sa fii recompensat pentru bunatate. Acest premiu imi merge insa la inima si atinge cea mai profunda coarda a sufletului meu" - Jerry Lewis, 82 de ani.

In culise

  • "Este incredibil. Poate ca atunci cand imi voi vedea mama, in cateva minute, voi crede" - Dustin Lance Black, premiat pentru "Cel mai bun scenariu original" pentru "Milk".
  • "Este o femeie cu un aur de inima. Nu! O femeie cu o inima de aur" - Penelope Cruz despre Sophia Loren.

Pe covorul rosu

  • "Sunt disponibil" - Fred Langella, nomionalizat pentru Cel mai bun actor in rol principal pentru "Frost/Nixon", intrebat ce proiecte mai are.
  • "Cand am inceput, Mickey Rourke si Sean Penn erau idolii mei" - Brad Pitt, vorbind despre colegii nominalizati la aceeasi categorie cu el, Cel mai bun actor in rol principal.
  • "Sunt entuziasmata suta la suta. Inca nu m-a apucat spaima" - Anne Hathaway, nominalizata pentru Cea mai buna actrita in rol principal pentru "Rachel Getting Married."
  • Viola Davis, nominalizata la sectiunea Cea mai buna actrita in rol secundar pentru "Doubt", a spus ca a fost atat de emotionata si stresata ca juca alaturi de Meryl Streep incat a luat pastile antistres din plante inainte de filmari. "Am dat gata intreaga sticluta in jumatate de ora", a spus ea, adaugand insa ca nu a mai apelat la acest "tratament" pentru Oscaruri.

Sursa: NewsIn

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.