“The Wrestler”, film in regia lui Darren Aronofsky, a fost premiat cu trei trofee, printre care si premiul pentru cel mai bun film al anului, la ceremonia de decernare a premiilor Spirit, echivalentul Oscarurilor pentru filmele independente, desfasurata sambata la Los Angeles, anunta Reuters

Protaganistul filmului, binecunoscutul actor amerian Mickey Rourke a fost premiat la categoria cel mai bun actor intr-un rol principal, iar Maryse Alberti, care a stat in spatele camerei, a luat premiul pentru cinematografie, pentru aportul artistic adus la acelasi film, scrie NewsIn.

Mickey Rourke, unul dintre “baietii rai” ai Hollywood-ului, care joaca rolul unui luptator de wrestling la final de cariera, a reusit revigorarea carierei sale actoricesti, intrata pe o linie moarta de cativa ani.

Dupa ce l-a sarutat pe regizorul Darren Aronofsky, actorul in vartsa de 56 de ani a tinut o cuvantare plina de umor, in care a povestit cateva aventuri din viata sa reala la Hollywood si a tinut sa dedice un moment de reculgere pentru cainele sau recent decedat.

Intrebat de reporteri, regizorul filmului a spus ca spera sa mai colaboreze cu Mickey Rourke si pe viior. “Glumeam cu el (cu Rourke n.a.) ca am sa mai astept inca cinci an, pana cand o va da din nou in bara, sa pot veni apoi sa il reinventez”, a spus Aronofsky.

Rourke si Seann Penn, unul dintre marii absenti ai galei de sambata seara, sunt favoritii premiilor Oscar care vor fi decernate duminica.

Printre ceilalti castigatori ai premiilor Spirit se numara James Franco, pentru cel mai bun actor in rol secundar, in filmul Milk, si Dustin Lance Black pentru cel mai bun scenariu de debut al aceluiasi film.
Black se afla si in cursa de la Oscaruri, pentru aceeasi categorie, unul din cele opt trofee pe care realizatorii filmului Milk spera sa le obtina.

Filmul "Vicky Cristina Barcelona" a fost de asemenea printre premiantii galei de sambata, cu Woddy Allen castigator al premiului pentru cel mai bun scenariu si cu Penelope Cruz, recompensata pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Premiul pentru cea mai buna regie i-a revnit lui TomMcCarthy pentru saga “The Visitor”, iar trofeul pentru cea mai buna actrita in rol principal i-a fost decernat Meillisei Leo, aflata si ea in cursa pentru Oscar, pentru filmul "Frozen River".

“Nu am nici o sansa. Nu pariati pe mine”, a spus Leo, intrebata daca va castiga Oscarul pentru cea mai buna actrita, sugerand ca lupta pentru trofeu va fi intre Meryl Streep pentru filmul "Doubt" si Kate Winslet pentru "The Reader."

Premiile Spirit, ajunse la a 24-a editie, recompenseaza filmele americane cu buget redus, care sunt originale, provocatoare si sunt finantate si din surse independente de marile studiouri. Bugetele acestor pelicule ar trebuie sa fie in jur de 20 de milioane de dolari, adica o treime dintr-un buget mediu al unui film realizat de unul dintre marile studiouri americane.

In fiecare an, unii dintre castigatorii premiilor Spirit pleaca acasa si cu Oscarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.