Astazi, cantaretul Florin Chilian va avea infatisare, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru judecarea apelului pe care l-a formulat impotriva Ministerului Culturii.

Acesta are ca obiect utilizarea ilegala a melodiei "Zece”, in cadrul unei campanii desfasurate de minister.

"Instanta de apel urmeaza sa solutioneze cererea formulata de Florin Chilian si sa repare prejudiciul suferit de catre acesta, mai ales in conditiile in care, asa cum dovedesc actele depuse la dosar, in Ministerul Culturii din Romania unul dintre cele mai mici contracte pe drepturi de autor se ridica la suma de 1.000.000 de euro”, a declarat avocatul artistului, Alexander Popa.

"In secolul 21, intr-o tara din Uniunea Europeana, instantele de judecata sunt chemate sa solutioneze un act de incalcare a unor drepturi de proprietate intelectuala, savarsit chiar de catre o autoritate administrativa centrala - Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National - fapt fara precedent intr-un stat membru U.E. ce sustine ca are dispozitii si normative care protejeaza dreptul de proprietate intelectuala, autorii si artistii”, a adaugat avocatul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.