Dupa nenumarate campanii sociale in care s-a implicat, Mihaela Radulescu lanseaza acum un apel umanitar de ajutorare a muncitorilor chinezi disponibilizati de firmele de constructii din Romania.

Impresionata profund de soarta sutelor de cetateni chinezi care stau de doua luni, zilnic, in frig, in fata Ambasadei Chinei din Bucuresti, sperand sa obtina dreptul de repatriere, vedeta Antena 1 a lansat ieri romanilor, prin intermediul emisiunii “Neatza cu Razvan si Dani”, un apel umanitar.

Auzind demersul vedetei, zeci de romani au venit in ajutorul sutelor de chinezi, aducandu-le alimente, apa, imbracaminte si medicamente. Cei aproape 700 de cetateni chinezi au venit in Romania pentru a castiga un ban cinstit lucrand pe santierele de constructii din Bucuresti.

Din cauza crizei economice mondiale, firmele de constructii ori au dat faliment ori au inchis santierele, sutele de muncitori din China ramanand, astfel, fara loc de munca, fara acoperis deasupra capului si, mai grav, imobilizati in Romania deoarece, din pricina legislatiei precare, actele de repatriere se acorda foarte greu.

Astfel, ei sunt nevoiti sa doarma in strada, in fata Ambasadei Chinei, acoperiti de folii de plastic si mancand bucati de paine obtinute din cersit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.