Armond White claseaza filmul lui Mungiu, aclamat pana acum de presa americana, drept "o marota bazata pe reprosuri liberale”. Criticul macelareste insa si candidatele la Oscar 2009.

La implinirea a 75 de ani de la fondarea Asociatiei Criticilor de Film din New York, presedintele recent ales Armond White a trecut in revista starea actuala a cinematografiei. De pe tot globul, fiindca White isi face timp sa vada vreo 400 de filme pe an, iar un asemenea efort ii da dreptul la defulare.

Despre "4 luni, 3 saptamani si 2 zile” al lui Mungiu, seful criticilor de film newyorkezi a declarat, potrivit "New York Magazine”, ca nu e decat "o marota bazata pe reprosuri liberale, un efect intarziat al 'mandriei nationale triumfaliste' pe care le-o imputa Susan Sontag americanilor”.

Declaratia a fost destul de surprinzatoare, cu atat mai mult cu cat pelicula romaneasca a fost aleasa Cel mai bun film strain al anului de catre asociatia condusa de White.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.