Lungmetrajul despre artist, realizat de greci plus un regizor cretan, este unealta perfecta pentru a baga la balamuc orice critic de arta. Din toata aceasta afacere, biata Inchizitie iese mai plicticoasa ca niciodata.

"M-am nascut in Heraklion, in Creta, la 300 de metri de casa lui El Greco. Am trait sub cerul care l-a nascut pe el, am fost botezat in apa marii in care a inotat el, am iubit aceiasi cretani care l-au adus pe lume si am tanjit dupa aceleasi peregrinari dincolo de orizontul marilor care tin prizoniera insula noastra, Creta“, declara regizorul (si colaboratorul la scenariu) Iannis Smaragdis.

Of, si la ce i-a folosit, ai tendinta sa te intrebi la finalul lungmetrajului "El Greco“, care isi incepe periplul pe marile ecrane romanesti pe 27 februarie.

Adaptand biografia romantata a pictorului scrisa de Dimitris Siatopoulos si intitulata "Greco - Pictorul lui Dumnezeu“, pelicula reuseste sa calce in toate strachinile aferente filmului biografic de epoca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.