Un meci de fotbal important sau tema nefacuta ne-a indemnat sa chiulim, macar o data, in anii de liceu. Chiar daca nu mai sunt de mult elevi, am consultat catalogul, pentru a depista vedetele cu absente nemotivate.

Delia Matache recunoaste ca a lipsit, la greu, in timpul liceului. Insa cantareata a inceput sa practice acest "sport" foarte devreme. Inca din scoala primara a prins gustul plecarii mai devreme de la orele de curs, numai ca atunci o facea din exces de... piosenie. "Plecam de la scoala pentru a ma duce la biserica aflata langa Mitropolie. Odata ajunsa acolo, ma inchinam la toate icoanele si spuneam rugaciuni. Dupa indeplinirea acestui 'ritual>>, ieseam in curte, unde impreuna cu alti copii mancam corcoduse din pomii aflati acolo", ne-a povestit fosta componenta a trupei N & D. Revenind la anii de liceu, Delia a spus ca lipsea atunci cand nu avea temele facute. Insa Istoria a fost materia la care blonda a chiulit cel mai mult. "Aveam o profesoara foarte exigenta, care tinea cont de prezenta atunci cand ma scotea la tabla. M-a depunctat de cateva ori din aceasta cauza", a subliniat cantareata.

DE PLICTISEALA

Ioan Gyuri Pascu a absolvit un liceu cu profil industrial. Cum materiile de specialitate ii erau total antipatice, viitorul "Divertis" avea grija sa treaca pe la aceste cursuri cat mai rar cu putinta. "Eu am terminat un liceu agroindustrial. Chiuleam la orele dedicate masinilor, utilajelor sau altor specialitati. Pur si simplu ma plictiseau de moarte si, de aceea, preferam sa ajung mai devreme acasa", a dezvaluit Gyuri Pascu.

El a tinut sa mai adauge ca plictiseala era doar unul dintre motivele pentru care chiulea. Daca se mai intampla ca meciurile de fotbal sa coincida cu orele de cursuri, actorul alegea invariabil sportul rege. Cu toate ca ajungea din an in Pasti la ore, profesorii nu-l taxau cand il ascultau: "Am avut dascali de treaba. Daca stiam lectia, nu conta ca am lipsit, motivat sau nu, de la orele de predare".

FARA STIINTA

Cat a fost liceean, Mihai Gainusa a avut mari "neintelegeri" cu Matematica. Aceasta materie i-a dat numeroase batai de cap si, de aceea, carcotasul a incercat sa aiba cat mai putine "intalniri". "De obicei nu lipseam la ore, deoarece am fost un elev silitor. Insa Matematica nu beneficia de aceeasi atentie din partea mea. Dimpotriva! Cele mai multe chiuluri le-am avut la aceasta stiinta cu care nu m-am impacat niciodata", a declarat vedeta din Prima TV. Intrucat cursurile de Matematica erau, de obicei, la primele ore ale diminetii, Gainusa mergea agale spre scoala si, bineinteles, ajungea dupa ce clopotelul anunta finalul orelor de "Mate".

CHIULANGII DE NOTA 10

Giulia, componenta a trupei Sexxy, nu a pierdut vremea prin baruri cand era eleva. "Am facut liceul in Piatra-Neamt. Cum eram intr-o clasa in care fetele aveau o majoritate covarsitoare, am chiulit foarte rar. Cel mult o data sau de doua ori pe trimestru. Motivul: mergeam la un film", a declarat Giulia. Daca in adolescenta s-a ferit de absente, nu acelasi lucru s-a intamplat in timpul facultatii, cand a recuperat timpul pierdut. Dupa spusele sale, lipsea fie din cauza unor concerte, fie ca nu-i placea un curs sau profesorul care il preda, insa cantareata a tinut sa sublinieze ca notele sale erau la fel de mari precum cele ale studentilor cu prezenta mai ridicata.

Bogdan Negroiu de la El Negro nu s-a impacat niciodata cu Matematica. "Aceasta materie a fost mult prea exacta pentru mine. Asa ca preferam sa merg prin baruri sau imi luam chitara si ma duceam in parc. Faceam orice numai sa nu ajung la Mate", ne-a marturisit cantaretul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.