Cel mai recent film al lui Jackie Chan, "Shinjuku Incident", este considerat prea violent pentru a fi lansat in China dupa ce regizorul Derek Yee a luat decizia sa nu reduca numarul scenelor de violenta pentru a indeplini regulile de cenzura chineze, informeaza cotidianul britanic The Telegraph.

In film, Jackie Chan joaca rolul unui refugiat care fuge in Japonia si devine criminal in slujba mafiei. Regizorul Derek Yee a declarat ca filmul, care a costat 25 de milioane de dolari, are scene de violenta in care, de exemplu, unui personaj ii este taiata o mana.

"Am incercat sa reducem numarul scenelor de violenta pentru a indeplini cerintele pietei chineze, dar producatorii de filme pe care i-am invitat sa vada varianta modificata au spus ca, astfel, filmul este incomplet", a declarat regizorul Derek Yee.

China nu are inca un sistem de rating al filmelor, astfel ca toate filmele sunt permise vizionarii pentru toate categoriile de varsta. Cenzorii chinezi sunt grijulii cu subiecte sensibile precum Tibetul sau relatiile cu Japonia. Din acest motiv filmul "Memoriile unei gheise" nu a fost lansat in China (actritele de origine chineza Zhang Ziyi si Gong Li au jucat rolurile unor gheise japoneze, ceea ce ar fi putut ofensa telespectatorii).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.