Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat public postul Realitatea TV pentru "limbajul injurios” folosit de Mircea Dinescu la adresa premierului Emil Boc. Membrii Consiliului au analizat editia talk-show-ului "Fetele cotidianului” din 12 ianuarie, in cursul careia Mircea Dinescu l-a caracterizat pe premier cu apelativele "bou” si "fascistoid”.

In emisiune, poetul s-a referit la generalul Virgil Ardelean si Emil Boc, spunand: "Ba, intr-o tara plina de vulpi, nu iei decat una patata? Pe aia (Virgil Ardelean - n. red.) o gasesti s-o pui la loc?... Apropo de sange proaspat: dar asta, boul asta de Boc, ca este un bou, pot sa spun...” In acel moment, Adrian Ursu si Emil Hurezeanu, doi dintre participantii la talk-show, au intervenit, incercand sa-l opreasca pe Dinescu: "Nu, nu, nu! Este Boc!”

CNA, ingrijorat de limbajul poetului

In aceeasi emisiune, discutand despre ordonanta de urgenta privind cumulul pensiei cu salariul bugetar, Dinescu l-a catalogat pe Boc drept un "fascistoid”.

In cadrul sedintei de ieri, membrii CNA au considerat ca realizatorii talk-show-ului i-au permis lui Dinescu sa faca aceste referiri, fara sa-l intrerupa, incalcand prevederile Codului de reglementare din audiovizual.

Rasvan Popescu, presedintele CNA, a considerat ca cele mai grave aspecte ale interventiei publicistului sunt "bou” si "fascistoid”.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.