Cel mai bun film al anului ilustreaza o drama indiana, iar cei mai populari actori ai decernarii premiilor BAFTA au fost Brad Pitt si Angelina Jolie. Premiantii au fost insa altii.

"Slumdog Millionaire”, povestea unui tanar indian care castiga premiul cel mare la un concurs televizat de cultura generala si este suspectat ca a trisat, a primit premiul cel mare acordat de British Academy Film Awards.

"Strania poveste a lui Benjamin Button”, "Frost/Nixon” si "The Reader” sunt filmele surclasate de drama indiana, care a primit de asemenea premiul pentru Cea mai buna regie, semnata de Danny Boyle.

"Am invatat foarte multe despre acest film din audiente. Nu mi-am dat seama ca povestea va avea un asemenea impact - un pusti oarecare da lovitura si miza nu este legata de bani sau succes, e vorba tot despre o fata la final”, a comentat regizorul.

La aceasta categorie, competitia a fost reprezentata de Clint Eastwood (“Schimbul”), David Fincher (“Strania poveste a lui Benjamin Button”), Ron Howard (“Frost/Nixon”) si Stephen Daldry (“The Reader”).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.