Anamaria Marinca a impresionat publicul Berlinalei cu rolul din filmul "Storm“, iar "Cea mai fericita fata din lume“ al lui Radu Jude, care a avut premiera intr-o sala plina ochi, a fost intampinat cu rasete si aplauze.
"Storm“, noul film al cineastului german Hans-Christian Schmid ("Requiem“), are in centru legatura dintre doua femei puternice si voluntare. Hannah Maynard (Kerry Fox din "Intimitate“ al lui Patrice Chereau) este procurorul Tribunalului Penal International (personaj inspirat de cunoscuta Carla Del Ponte) insarcinat sa construiasca acuzarea impotriva generalului Goran Duric, fost comandant al Armatei Nationale Iugoslave, insa principalul ei martor se dovedeste un sperjur si se sinucide atunci cand isi vede zadarnicite eforturile de a-l pedepsi pe Duric.

Mira Arendt (Anamaria Marinca) este sora sinucigasului, o bosniaca stabilita in Germania, unde are acum o noua familie; ea vrea sa-si uite trecutul iugoslav, mai ales ca se numara printre femeile rapite, sechestrate si violate de oamenii lui Duric in urma cu 16 ani, iar vietile ei si ale celor dragi sunt in continuare amenintate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.