Filmele "Milk", "Slumdog Millionaire" si "Waltz with Bashir" sunt marile castigatoare ale premiilor acordate de scenaristii americani (Writers Guild Award), decernate, sambata, in Statele Unite.

La categoria Cel mai bun scenariu orginal filmul castigator a fost desemnat "Milk", pentru scenariul scris de Dustin Lance Black. Regizat de Gus Van Sant, "Milk" este un film biografic despre viata primului politician gay ales intr-o functie publica importanta. Rolul principal este interpretat de Sean Penn. Filmul a concurat la aceasta categorie cu "Vicky Cristina Barcelona" al lui Woody Allen, "Burn after reading" al fratilor Ethan si Joel Coen, "The Wrestler" cu scenariul scris de Robert Siegel si cu "The Visitor" (Tom McCarthy).

Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost acordat de scenaristii americani filmului "Slumdog Millionaire", care a mai castigat de la lansare patru trofee la Globul de Aur 2009 si mai are nominalizari la Bafta (11) si la Oscar (10). Coproductie Hollywood-Bollywood, comic si romantic in egala masura, "Slumdog Millionaire" prezinta povestea unui tanar indian intrat intr-un concurs de cultura generala pentru a-si impresiona prietena.

Celelalte filme care au concurat cu "Slumdog" in cursa pentru premiul Writers Guild au fost "The Curious Case of Benjamin Button", "The Dark Knight", "Frost/Nixon" si "Doubt".

Filmul "Waltz with Bashir" a castigat trofeul la categoria Cel mai bun scenariu al unui film documentar. Pelicula istraeliana a castigat deja Globul de Aur 2009 pentru cel mai bun film strain.

Alte categorii premiate la Wrriters Guild Awards sunt cele pentru seriale de televiziune, la categoria serial dramatic marele castigator fiind "Mad Men", iar la comedie "30 Rock". Premiul pentru Comedy Variety Series (Talk Show) a fost castigat anul acesta de "Saturday Night Live", iar Cel mai bun scenariu al unui joc video a fost desemnat cel al "Star Wars: The Force Unleashed".

Writers Guild Awards sunt acordate, anual, in urma votului scenaristilor americani de film, televiziune si din alte domenii ale industriei media. Anul acesta, premiile au fost decernate in doua ceremonii simultane, la Hyatt Regency Century Plaza Hotel din Los Angeles si la Hudson Theatre din New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.